Plan: | Kootwijkerbroek-Stroe-Kootwijk |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0203.1010-0004 |
Kootwijkerbroek
In het gebied tussen de Veluweweg, Essenerweg en de Kosterijweg en ten zuiden van de Kosterijweg staan voornamelijk woningen. Verspreid in het plangebied ligt een aantal groenstroken/(speel)veldjes en waterpartijen. De gemeente is zuinig op het aanwezige groen en water in de woonwijken. Deze moeten dan ook behouden blijven en worden daarom als zodanig bestemd. Hier mag niet gebouwd worden.
De andere functies die verspreid in het plangebied liggen zijn maatschappelijke functies en bedrijvigheid. De maatschappelijke functies bestaan onder meer uit scholen, kerken, een kulturhus en een begraafplaats. Tevens bevinden zich een hoogspanningsleiding en een straalpad in Kootwijkerbroek.
In tegenstelling tot de woonbuurten heeft de bebouwing langs de Veluweweg en de Wesselseweg een gemengd karakter. Langs deze wegen bevindt zich horeca, winkels, woningen en bedrijven. Andere bedrijven bevinden zich in het zuiden van het dorp, aan weerszijden van de Essenerweg.
In het westelijk deel van Kootwijkerbroek is een mix van wonen, bedrijven en maatschappelijke voorzieningen gebouwd of in aanbouw.
Afbeelding 10 Nieuwbouwwijk de Wiek Afbeelding 11 Voorzieningen aan de Veluweweg
Stroe
Een groot deel van de kern Stroe heeft een gemengde functie. Hier bevinden zich woningen, bedrijvigheid, maatschappelijke functies en horeca. De maatschappelijke functies bestaan onder andere uit een dorpshuis, een basisschool en een peuterspeelzaal. De bedrijvigheid bestaat uit detailhandel en dienstverlening en bedrijvigheid. Opvallende bedrijven zijn de Twilmij aan de Houtbeekweg en Steco aan de Wolweg. Twilmij maakt aan de rand van het centrum van Stroe al ruim 40 jaar mineralenmengsels voor de veevoederindustrie. Steco, een fabriek die fietsaccessoires maakt, vindt men hier al in 1937.
Een aantal woonbuurtjes, zoals woonbuurtjes aan de Zonnedauw en de Anastatiusweg hebben een duidelijk monofunctioneel karakter. Dat betekent dat in deze buurtjes niet of nauwelijks sprake is van een menging van verschillende functies. Een uitzondering is het dorpshuis aan rand van het woonbuurtje Zonnedauw.
Verspreid tussen de woningen ligt een aantal groenstroken/(speel)veldjes en waterpartijen. De gemeente is zuinig op het aanwezige groen en water in de woonwijken. Deze moeten dan ook behouden blijven en worden daarom als zodanig bestemd. Hier mag niet gebouwd worden.
In het plangebied bevindt zich ook een straalpad.
In het gebied tussen de A1 en de spoorlijn bevinden zich horeca, woningen en een aantal bedrijven.
Afbeelding 12 Apeldoorn-Amersfoort Afbeelding 13 Nieuwbouw buurt Blauwgras.
Kootwijk
Verspreid door het plangebied liggen twee kerken en twee horecavoorzieningen waarvan één, een ondergrondse kegelbaan heeft. De overige bebouwing bestaat uit woningen. Verspreid tussen de woningen ligt een aantal groenstroken/(speel)veldjes en waterpartijen. De gemeente is zuinig op het aanwezige groen en water in de woonwijken. Deze moeten dan ook behouden blijven en worden daarom als zodanig bestemd. Hier mag niet gebouwd worden. Verder worden ook een aantal agrarische gronden in het plan meegenomen.
Afbeelding 14 Kerk Afbeelding 15 Horeca