Plan: | Bestemmingsplan Burgemeesterswijk - Transvaalbuurt 2013 |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0202.766-0302 |
De gemeenteraad heeft op 30 juni 2014 besloten om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. De raad heeft aan de wijzigingen die in het dictum al waren voorgesteld besloten om hieraan nog enkele wijzigingen toe te voegen. Daartoe is een amendement ter vergadering aangenomen dat als bijlage deel uitmaakt van het raadsbesluit. De wijzigingen die via het amendement zijn ingebracht hebben te maken met de keuze die de raad heeft willen maken om niet via de regeling van het persoonsgebonden overgangsrecht maar via een uitsterfregeling (de keuze voor een wat soepeler vorm van beƫindiging van gebruik op de termijn) een einde te maken aan de strijdige parkeersituaties in de voortuinen.
Verder is de toelichting op de relevante onderdelen in verband met de gewijzigde vaststelling aangepast.
Naar aanleiding van de laatste wijzigingen via het aangenomen amendement geldt dit ook voor het raadsvoorstel en met name de bijlagen bij dit voorstel (het zienswijzenrapport en bijlage B bij dit rapport). Ook deze tekst is in overeenstemming gebracht met dit amendement.
Na de vaststelling ligt het bestemmingsplan opnieuw 6 weken ter inzage. In deze periode hebben belanghebbenden de mogelijkheid om beroep in te stellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook kunnen zij een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing van het bestemmingsplan) indienen.
Tijdens de ter inzage legging van het vastgestelde bestemmingsplan zijn meerdere beroepen ingediend. Op 8 juli 2015 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (verder: de Afdeling) tussenuitspraak gedaan in het kader van de behandeling van de beroepen inzake het bestemmingsplan 'Burgemeesterswijk - Transvaalbuurt 2013'. De Afdeling heeft overwogen dat er aan het besluit van de gemeenteraad van 30 juni 2014 nog enkele kleine gebreken kleven en dat de gemeenteraad 20 weken de tijd krijgt deze gebreken te herstellen via de zogenaamde bestuurlijke lus. Hierbij heeft de Afdeling tevens bepaald dat de aanpassing niet in ontwerp ter inzage hoeft te worden gelegd, maar direct aan de gemeenteraad ter besluitvorming kan worden voorgelegd.
De argumenten om de gebreken te herstellen worden genoemd in de tussenuitspraak van de Afdeling (zie bijlage bij het raadsvoorstel). Het voorstel is om het bestemmingsplan op de betreffende onderdelen aan te passen door het vaststellingsbesluit van 30 juni 2014 te herstellen. De gemeenteraad heeft dit op 28 september 2015 gedaan door het herstelde bestemmingsplan opnieuw vast te stellen.