direct naar inhoud van Artikel 9 Horeca
Plan: IJsseldelta-Zuid
Status: onherroepelijk
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0166.00991013-OH02

Artikel 9 Horeca

9.1 Bestemmingsomschrijving

De voor “Horeca” aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. horeca tot en met categorie 4 ter plaatse van de aanduiding 'horeca tot en met categorie 4';
  • b. een bedrijfswoning ter plaatse van de aanduiding 'bedrijfswoning';

met daarbij behorende terrassen, bouwwerken, wegen, paden, parkeervoorzieningen, water en waterhuishoudkundige voorzieningen en groenvoorzieningen.

9.2 Bouwregels
9.2.1 Gebouwen

Binnen deze bestemming mogen gebouwen ten dienste van deze bestemming worden gebouwd met inachtneming van de volgende regels:

  • a. gebouwen mogen uitsluitend worden gebouwd binnen een bouwvlak;
  • b. De goot- en bouwhoogte ter plaatse van de aanduiding 'horeca tot en met categorie 4' mag niet meer dan 9,5 respectievelijk 12,5 m bedragen ten opzichte van peil 1,5+NAP.
9.2.2

In afwijking van het bepaalde in artikel 9.2.1 mogen gebouwen ter plaatse van de aanduiding 'horeca tot en met categorie 4' niet worden gebouwd, met dien verstande dat deze bepaling niet van toepassing is op bestaande gebouwen of op de vervanging ervan.

9.2.3 Bouwwerken, geen gebouwen zijnde

Binnen deze bestemming mogen bouwwerken, geen gebouwen zijnde ten dienste van deze bestemming worden gebouwd met inachtneming van de volgende regels:

  • a. de bouwhoogte van erfafscheidingen bedraagt niet meer dan 2,5 m, met dien verstande dat de bouwhoogte voor de voorgevelrooilijn niet meer dan 1 m mag bedragen;
  • b. de bouwhoogte van overige bouwwerken geen gebouw zijnde mag niet meer bedragen dan 2,5 m.
9.3 Afwijken van de bouwregels

Het bevoegd gezag kan met een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in 9.2.2 voor het bouwen van gebouwen overeenkomstig de bouwregels zoals opgenomen in artikel 9.2.1, mits ter plaatse een aanvaardbaar verblijfsklimaat kan worden gegarandeerd in verband met de waterveiligheid.

9.4 Specifieke gebruiksregels

Het bruto vloeroppervlak ten behoeve van horeca ter plaatse van de aanduiding 'horeca tot en met categorie 4', mag maximaal 4.850 m2 bedragen.