direct naar inhoud van Ruimtelijke onderbouwing
Plan: Circulaire parkeergarage Capitool t.h.v. nummer 25
Status: ontwerp
Plantype: omgevingsvergunning
IMRO-idn: NL.IMRO.0153.20231839-0002

Ruimtelijke onderbouwing

Aanleiding

Herstructureringsmaatschappij Overijssel NV (HMO) heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor het bouwen van een parkeergarage aan het Capitool te Enschede, ter hoogte van nummer 25.

Aan deze ontwikkeling kan medewerking worden verleend door het verlenen van een omgevingsvergunning met projectafwijkingsbesluit als bedoeld in artikel 2.12, 1e lid onder a 3ยบ van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Ruimtelijke onderbouwing

Op basis van het gestelde in de ruimtelijke onderbouwing (zie bijlage 1) inclusief de bijbehorende bijlagen, kan de omgevingsvergunning voor de parkeergarage worden verleend. Uit de toetsing aan vigerende wet- en regelgeving, ruimtelijk relevante en stedenbouwkundige beleidskaders en diverse relevante omgevingsaspecten is gebleken dat er geen belemmeringen aanwezig zijn voor de uitvoerbaarheid van dit project.

Verklaring van geen bedenkingen

Voor het project is voor het afwijken van het bestemmingsplan een verklaring van geen bedenkingen door de gemeenteraad noodzakelijk. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor bestemmingsplannen.

De gemeenteraad van Enschede heeft op 10 juni 2024 een 'ontwerp verklaring van geen bedenkingen' afgegeven (zie bijlage 3). Als er geen zienswijzen worden ingediend tijdens de terinzagelegging van het ontwerp besluit, dan wordt deze verklaring van geen bedenkingen automatisch definitief. Als er wel zienswijzen worden ingebracht, dan wordt de gemeenteraad gevraagd een definitieve verklaring van geen bedenkingen af te geven.

Procedure

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ligt 6 weken ter inzage. Tijdens deze periode kan een ieder zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders.

De aankondiging van de terinzagelegging van de ontwerpbeschikking wordt gepubliceerd in "Huis aan Huis", het Gemeenteblad, op de website van de gemeente Enschede en op de website www.officielebekendmakingen.nl.

Na verlening van de omgevingsvergunning staat de mogelijkheid open om bij de Rechtbank Overijssel beroep in te stellen tegen de verleende omgevingsvergunning. Aansluitend kunnen belanghebbenden nog hoger beroep instellen tegen de uitspraak van de rechtbank bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.