Plan: | Leeuwarden - Kalverdijkje |
---|---|
Status: | vastgesteld |
Plantype: | bestemmingsplan |
IMRO-idn: | NL.IMRO.0080.04012BP00-VG01 |
Van 3 overlegpartners is een reactie ontvangen. Een afschrift van de reacties treft u aan in bijlage 6 . Hierna volgt een samenvatting van de ontvangen reacties en de reactie van het college hierop.
Provincie Fryslân
De provincie Fryslân geeft in de brief verzonden op 11 juli 2012 het volgende aan:
Reactie:
De door de gemeente gebruikte contour is in 2008 vastgesteld naar aanleiding en op basis van het in 2006 door archeologisch bureau RAAP uitgevoerde (bureau)onderzoek ten behoeve van de "Startnotitie archeologiebeleid Gemeente Leeuwarden" (RAAP-rapport 921). Daaruit kan worden opgemaakt dat op basis van de bodemkaart en andere literatuur de terpcontour als zodanig aanwezig is. Deze contour heeft de gemeente Leeuwarden op de gemeentelijke waardenkaart overgenomen en vastgesteld. De ruimere begrenzing aan de zuidzijde conform de FAMKE wordt niet overgenomen omdat er vanuit gegaan wordt dat door de aangelegde wegen en sloten de bodem daar reeds is verstoord. Wij zijn dan ook van mening dat de begrenzing met de noodzakelijke zorgvuldigheid en onderbouwing tot stand is gekomen en zien dan ook geen reden de contour aan te passen.
Brandweer Fryslân
Brandweer Fryslân heeft een reactie gegeven middels brief van 29 mei 2012. Het volgende wordt aangegeven:
Reactie:
Het advies “Externe veiligheidsparagraaf inclusief verantwoording groepsrisico bestemmingsplan Leeuwarden – Kalverdijkje” is aangepast aan de situatie dat geen LPG meer wordt verkocht bij het tankstation aan de Groningerstraatweg. Het LPG-tankstation bevindt zich echter niet in het plangebied van het bestemmingsplan Leeuwarden – Kalverdijkje, maar in het plangebied van bestemmingsplan Leeuwarden – Vrijheidswijk. Het is derhalve niet mogelijk met dit bestemmingsplan hieraan tegemoet te komen.
Reactie:
Het betreft een conserverend bestemmingsplan, er worden dan ook geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt met dit nieuwe bestemmingsplan Leeuwarden – Kalverdijkje. Mochten zich in de toekomst ontwikkelingen voordoen die niet passend zijn binnen de regels van het bestemmingsplan dan zal ook aan het aspect externe veiligheid worden getoetst.
Reactie:
Ook hiervoor geldt dat het een conserverend bestemmingsplan betreft. Er worden geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt met dit bestemmingsplan. Mochten zich in de toekomst ontwikkelingen voordoen die niet passend zijn binnen de regels van het bestemmingsplan dan zal ook aan het aspect externe veiligheid worden getoetst.
Reactie:
Het advies “Externe veiligheidsparagraaf inclusief verantwoording groepsrisico bestemmingsplan Leeuwarden – Kalverdijkje” is aangepast naar aanleiding van de stopzetting van de verkoop van LPG bij het tankstation aan de Groningerstraatweg. Voor het overige geldt dat een nieuwe afweging omtrent externe veiligheid aan de orde komt op het moment dat zich ontwikkelingen voordoen in het plangebied die niet passend zijn binnen het bestemmingsplan.
Wetterskip Fryslân
Wetterskip Fryslân heeft middels een e-mail d.d. 31 mei 2012 het volgende te kennen gegeven:
Reactie:
De betreffende gronden hebben in het bestemmingsplan de bestemming “Bedrijf”. Binnen deze bestemming is het mogelijk water(lopen) te realiseren. Bij de daadwerkelijke inrichting van het terrein (o.a. in het kader van de waterhuishouding) zal nader worden onderzocht hoe één en ander moet worden uitgewerkt waarbij rekening zal worden gehouden met de compensatienorm.
Reactie:
In dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het realiseren van een vaarverbinding tussen het Vliet en De Tijnje. Op de verbeelding (plankaart) is deze zone opgenomen in de vorm van een gebiedsaanduiding, zijnde “Wro-zone-wijzigingsgebied”. Het extra wateroppervlak wat hierdoor ontstaat kan inderdaad dienen ter compensatie (zie reactie hiervoor).
Reactie:
Deze suggestie zal in overweging worden genomen.
Reactie:
De voorziene verbinding is alleen mogelijk via een procedure en kan dus niet “zomaar” worden gerealiseerd. In dit kader zullen dan ook de betrokken instanties (overlegpartijen) worden benaderd, waaronder Wetterskip Fryslân. Er kan dan ook afstemming plaatsvinden omtrent het moment van de daadwerkelijke aanleg.
Eindconclusie
De ontvangen overlegreacties geven geen aanleiding tot planaanpassingen. Het voorliggende plan wordt daarom uitvoerbaar geacht. Het ontmoet dan ook geen bezwaar het bestemmingsplan als ontwerp ter visie te leggen.