direct naar inhoud van Artikel 3 Cultuur en ontspanning
Plan: Het dorp van Bartje
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1680.BUIBARTJE-VB01

Artikel 3 Cultuur en ontspanning

3.1 Bestemmingsomschrijving

De voor 'Cultuur en ontspanning' aangewezen gronden zijn bestemd voor:

  • a. gebouwen ten behoeve van:
    • 1. museale voorzieningen;
    • 2. daghoreca ondergeschikt aan en rechtstreeks ten dienste van de museale voorzieningen, ter plaatse van de aanduiding "horeca";

met daaraan ondergeschikt:

  • b. groenvoorzieningen;

met de daarbijbehorende:

  • c. parkeervoorzieningen, met uitzondering van de gronden ter plaatse van de aanduiding "parkeerterrein uitgesloten";
  • d. ontsluiting voor verkeer, ter plaatse van de aanduiding "ontsluiting";
  • e. bouwwerken, geen gebouwen zijnde.
3.2 Bouwregels
3.2.1 Gebouwen

Voor het bouwen van gebouwen gelden de volgende regels:

  • a. de gebouwen zullen binnen het bouwvlak worden gebouwd;
  • b. de gezamenlijke oppervlakte van de gebouwen zal ten hoogste 850 m² bedragen;
  • c. de goothoogte van een gebouw zal ten hoogste 3,00 m bedragen, tenzij de bestaande goothoogte hoger is, in welk geval die hoogte als maximale goothoogte geldt;
  • d. de bouwhoogte van een gebouw zal ten hoogste 5,00 m bedragen, tenzij de bestaande bouwhoogte hoger is, in welk geval die hoogte als maximale bouwhoogte geldt;
  • e. de dakhelling van een gebouw zal ten minste 15° bedragen, tenzij de bestaande dakhelling kleiner is, in welk geval die dakhelling geldt als minimale dakhelling.
3.2.2 Bouwwerken, geen gebouwen zijnde

Voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, gelden de volgende regels:

  • a. de bouwhoogte van erf- en terreinafscheidingen zal ten hoogste 2,00 m bedragen;
  • b. de bouwhoogte van overige bouwwerken, geen gebouwen zijnde, zal ten hoogste 5,00 m bedragen.
3.3 Specifieke gebruiksregels

Tot een gebruik, strijdig met deze bestemming, wordt in ieder geval gerekend:

  • a. het gebruik van de gronden en bouwwerken voor daghoreca over een oppervlakte van meer dan 250 m²;
  • b. het gebruik van de gronden en bouwwerken voor horecavoorzieningen in de vorm van een hotel, discotheek/bar-dancing of café/restaurant.